Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
CO₂ meters

CO₂ meters

Opzoek naar de beste CO₂ meter voor binnen?

CO₂ meten is belangrijker dan ooit. Het CO₂ gehalte geeft namelijk de luchtkwaliteit en de mate van ventileren weer. Het is essentieel om het CO₂ ppm gehalte niet op te laten lopen, want een hoge CO₂ ppm waarde betekent slechte ventilatie en dat zorgt ervoor dat virusdeeltjes- zoals van het Covid-19 virus – zich beter kunnen verspreiden. Nu dat ventileren, naast afstand houden en handenwassen, een basisregel is geworden, is CO₂ meten niet meer weg te denken in huis, restaurant, café, kapperszaak, op kantoor etc.

De beste CO₂ meter voor in huis 

Een goede CO₂ meter voor in huis zorgt ervoor dat er nauwkeurig wordt gemeten wat de CO₂ ppm waarde van de ruimte is. Een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot futloosheid, concentratieproblemen, verminderde productiviteit en hoofdpijn. Dat helpt niet bij het thuiswerken. Bij Nieuwkoop bieden wij verschillende CO₂ meetinstrumenten aan die betrouwbaar en nauwkeurig de CO₂ ppm waarde van uw ruimte meten. Wij bieden de beste consumenten CO₂/°C/RV-meter aan.

Hulp nodig bij het vinden van een CO₂ meter?

Advies nodig bij het vinden van de juiste CO₂ meter? Nieuwkoop is al sinds 1957 specialist op het gebied van meten, regelen en controleren. Wij helpen u dan ook graag bij het vinden van het juiste meetinstrument. Wij bieden namelijk verschillende modellen aan waardoor er altijd een passende oplossing voor uw toepassing is. Onze specialisten staan voor u klaar!

Opzoek naar de beste meter voor:

  • CO₂ meten op kantoor.
  • CO₂ meten in de kas of in een kwekerij.
  • CO₂ meten in een klaslokaal.
  • CO₂ meten in een restaurant of andere horecazaak.

Het ligt aan de grote van de ruimte maar wij raden het aan om op meerdere punten een CO₂ meter te plaatsen, zodat overal in de ruimte te meten is of er wel of niet geventileerd hoeft de worden.

Hoe lang moet ik mijn huis ventileren?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk simpel: tot de luchtkwaliteit weer van het juiste niveau is. Wij raden u aan om te streven naar een ‘ppm’ van 400 tot 800. Het is erg belangrijk om een CO₂ meter in een ruimte neer te zetten, zo weet u immers of de binnenlucht aan de juiste waarden voldoet. In de meeste gevallen is het nodig om 15 tot 30 minuten deuren en ramen tegenover elkaar open te zetten.

CO₂ ppm waarde

De afkorting ‘ppm’ staat voor part per million. Onze CO₂ meter geeft aan hoeveel deeltjes in de lucht in de betreffende ruimte CO₂ zijn en of de samenstelling van de lucht wel of niet gezond is. Wanneer de samenstelling van de lucht in de ruimte te veel CO₂ bevat, en dus ongezond is, zal de meter een waarschuwing geven. De ppm waarde is dan te hoog en dat betekent dat u uw ruimte moet ventileren of luchten.

Ppm CO₂ richtlijnen voor binnenruimtes:

In lijn met de richtlijnen, zoals geformuleerd door de GGD, maken CO₂ monitoren gebruik van de volgende maatstaven voor het weergeven van het CO₂-niveau:

  • Goed: 400 tot 800 ppm (±400 is het niveau van de buitenlucht).
  • Oké: 800 tot 1200 is nog oké, maar het is wel goed om nu al een raam of deur open te zetten of het ventilatiesysteem te verhogen.
  • Slecht: 1200+, een ppm van 1200 is écht de limiet voor binnenlucht, bij een ppm van 1200 is ventileren noodzakelijk.

CO₂ en virusverspreiding

Een hoog CO₂ gehalte in een ruimte betekent dat er weinig zuurstof in de lucht zit en er dus slecht geventileerd wordt. Een slechte ventilatie is een perfecte situatie voor een virus om zich te verspreiden onder de aanwezigen. Door het CO₂ gehalte te meten en monitoren weet u precies wanneer er geventileerd moet worden. Zo creëert u een prettige en veilige situatie voor gasten, maar ook voor u en uw familie. Nieuwkoop biedt verschillende modellen CO₂ meters die altijd een nauwkeurige en betrouwbare meting uitvoeren.

Vaste en draagbare CO₂ meters

Een nauwkeurige draagbare CO₂ meter die ook nog eens als vast meetpunt kan worden ingezet? De Nieuwkoop GT2500 is speciaal hiervoor ontwikkeld en wordt al in diverse sectoren gebruikt, zoals kantoren, huizen, restaurants, hotels, scholen, kantines, evenementenlocaties. Dit is echter slechts een greep uit de sectoren die inmiddels betrouwbaar CO₂ meten met een Nieuwkoop meetinstrument. Met de GT2500 kan er eigenlijk overal zowel vast als draagbaar op een berouwbare manier CO₂ worden gemeten.

CO₂ meter kopen

Wil jij een CO₂ meter kopen? Wij leveren onze CO₂ meters in heel Nederland en zelfs daarbuiten! Vanuit onze fabriek en showroom in Aalsmeer kunnen wij altijd vanuit voorraad leveren. Zo kunt u snel beginnen of juist verdergaan met het meten van het CO₂ gehalte in uw ruimte. Wilt u liever eerst langskomen om onze CO₂ meters te zien en te testen? Wij verwelkomen u graag in onze showroom. Wij leggen alles uit over onze producten en geven u advies dat past bij uw situatie. Zo weet u precies wat u koopt. Wordt u toch liever geholpen op afstand? Onze klantenservice staat telefonisch en per email klaar om u te helpen. Nieuwkoop staat voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en service. Onze CO₂ meters hebben we altijd op voorraad. Wij kunnen uw nieuwe CO₂ meter dus altijd snel leveren!