Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Nieuwkoop
toen, nu en in de
toekomst
Nieuwkoop toen, nu en in de toekomst

Onze geschiedenis

1957
Uitvinding “Anjerplakker” en oprichting Nieuwkoop
Een veel voorkomend probleem bij anjers was dat de kelk inscheurde waardoor de waarde van de bloem sterk daalde. Dit werd gerepareerd met een kleine ijzeren ring, maar dit was niet echt fraai. De Anjerplakker was een soort bloementape dat dezelfde uiterlijke kenmerken had als de kelk. Dit droeg meer bij aan de schoonheid van de anjer dan de ijzeren ring en verbeterde de verkooprijs. De uitvinding van dit product door meneer Nieuwkoop betekende het begin van onze passie!
1962
Uitvinding plantondersteuning; “Nie-co-rol”
In samenwerking met de professionele rozen- en orchideeënteelt werd de ondersteuningsrol voor bloemen en planten uitgevonden. De doorontwikkelde versie wordt tegenwoordig nog steeds gemaakt!
1965
Introductie eerste meetinstrumenten en andere plastic opbindartikelen
In de jaren 60 werden de eerste draagbare meters voor EC en pH geïmporteerd vanuit Japan. Zelf ontwikkelde wij de Tensiometers die het grondvocht meten. Daarnaast werden plastic opbindartikelen als plantringen, anthuriumklemmen en stentclips geïntroduceerd.
1981
Nieuwkoop groeit door en ontwikkeld eigen meetinstrumenten
Vanaf 1980 ontwikkelen en produceren ons eigen merk Nieuwkoop meetinstrumenten voor diverse parameters. Er wordt gefocust op een kwalitatief product en dit vergroot de naamsbekendheid. Verspreid over de hele wereld weten professionele tuinders dat ze kunnen vertrouwen op Nieuwkoop.
1992
Verhuizing naar de Zwarteweg in Aalsmeer en de volgende generatie in het familiebedrijf
Nieuwkoop verhuist naar de Zwarteweg in Aalsmeer waar het familiebedrijf voortgezet wordt. De bedrijfsvoering wordt overgedragen aan de volgende generatie. Zo gaat Nieuwkoop verder met het ontwikkelen van oplossingen voor de professionele land- en tuinbouw.
2005
Uitbreiding Nieuwkoop op nieuwe locatie
Op de Aalsmeerderweg wordt ons hoofdkantoor gebouwd en in 2005 verhuizen wij hier naar toe. Wij zijn hier nog steeds gevestigd en vanuit daar bedienen wij wereldwijd vele professionals in de land- en tuinbouwsector.
2020
Derde generatie in het bedrijf en vernieuwde huisstijl
De volgende generatie stroomt in het bedrijf en dit brengt een verandering van logo en huisstijl te weeg. Het uiterlijk verandert, maar het innerlijk waarbij service en kwaliteit voorop staat blijft hetzelfde. Nieuwkoop is klaar voor de toekomst!
2022
65 jarig bestaan
In 2022 vierden wij ons 65 jarig bestaan. Wij zijn trots op onze geschiedenis en het feit dat wij de professionele kwekers iedere dag nog steeds dezelfde service en kwaliteit kunnen bieden die u al sinds 1957 van ons mag verwachten.

Visie & Missie

Nieuwkoop is er voor de professionele Agricultuur en tuinbouwsector. Samen met u als professional blijven wij op zoek naar verbeteringen en innovaties op het gebied van meten in en rondom de kas, maar ook bij het opbinden en begeleiden van het gewas.

Zo blijven we de professionele markt voorzien van innovatieve producten die bijdragen aan een betrouwbare groei en een duurzame toekomst.

Welkom in onze Wereld van Meten is Weten.

Onze keurmerken

Wij bieden diverse soorten meetinstrumenten en plastic opbindartikelen. Het aanbod varieert in gradaties en daarom zult u altijd een geschikt product vinden bij ons.

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij  daarom een waarderingskeurmerk ontwikkeld. Het kan namelijk zo zijn dat een bepaald product niet voldoet aan uw eisen of zelfs overgekwalificeerd is voor uw toepassing.

Daar helpt dit keurmerk bij. Zo kunt u zien waar dit product staat ten opzichte van andere producten. Een greep uit de selectie factoren op basis waarvan het keurmerk tot stand komt zijn  als volgt:

– Nauwkeurigheid van de meting
– Levensduur
– Gebruiksvriendelijkheid
– Onderhoudsvriendelijkheid
– Algehele kwaliteit

De gradaties die hieruit voortkomen worden vertaald naar onze keurmerken. We starten bij het “Standard” keurmerk en het “Professional” keurmerk betreft de top van de markt.