Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Nieuws: PAR- en lichtspectrummeter in 1!

PAR- en lichtspectrummeter in 1!

PAR licht is een belangrijke factor binnen het groeiproces van verschillende gewassen. Zo is dit licht de bepalende factor voor bloemen en planten om tot fotosynthese te komen en om dit te stimuleren. PAR staat voor Photosynthetically Active Radiation of Fotosynthetische Actieve Straling in het Nederlands.

In dit kennisbankartikel gaan we meer in op wat “PAR” precies inhoud en de andere soorten licht.

Het is essentieel om tijdens de teelt van groente, bloemen, fruit of andere gewassen het PAR licht te meten, lees meer hierover via dit kennisbankartikel. Daarnaast kan het meten van het kleurenspectrum u helpen bij de volgende stap in data gedreven telen. Met dit meetinstrument meet u namelijk of uw groeiverlichting nog voldoet aan de vereisten. Zo weet u zeker dat er geen fouten gemaakt worden qua belichting en voorkomt u opbrengstverlies.

Met de nieuwe PAR- en lichtspectrummeter voor (LED) groeiverlichting worden verschillende licht parameters als PAR, PPFD en het lichtspectrum nauwkeurig en eenvoudig gemeten. Door middel van de functie om data te exporten naar de PC kunt u de gemeten data analyseren.

Met behulp van een 5-inch touchscreen worden de parameters en curven in realtime weergegeven, wat overzichtelijk en snel in gebruik is. Het kan lichtbronnen met een breed spectrum meten zoals LED groeiverlichting, maar ook kleinere lichtbronnen met een smal spectrum, zoals spaarlampen CFL, hoge- en lagedruknatriumlampen HID kunnen eenvoudig gecontroleerd worden.

• Speciaal ontworpen voor analyse van het lichtspectrum van planten, bloemen, groente en fruit
• Aangepast kleurgolflengtebereik voor verschillende planten en gewassen
• Verschillende planten zijn gevoelig voor een verschillend golflengtebereik, hier kan tussen geschakeld worden (kleuren)
• Biedt u betrouwbare meetresultaten door de uitgebreide professionele gegevens

Interesse in deze methode om lichtmetingen te doen?
Bij interesse en/of vragen kunt u ons bereiken op 0297 – 325 836 en sales@nieuwkoopbv.nl.