Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
pH meten in een zwembad

pH meten in een zwembad

Wat is de beste pH-meter voor zwembaden?

Hygiëne van zwembadwater is zeer belangrijk. Tijdens het zwemmen ben je namelijk nauwelijks beschermd tegen bacteriën. Door alkaliteit, pH-waarde en chloorwaarde te meten houdt u uw zwembadwater schoon. Bij Nieuwkoop hebben wij verschillende meetinstrumenten die de pH-waarde goed kunnen meten in water. Voor tijdelijke zwembaden raden wij aan de PH2620 – digitale pH tester te gebruiken. Voor professionele zwembaden raden wij de draagbare pH meter – PH1200 aan.

Wanneer er veel wordt gezwommen in uw zwembad is het belangrijk het zwembadwater dagelijks te testen.

Hoe wordt pH gemeten in een zwembad?

Om pH te meten in zwembadwater is het belangrijk dat u testers of digitaal meetapparatuur gebruikt die geschikt zijn voor het meten van pH-waarde. In een zwembad wordt alkaliteit, pH-waarde en chloor gemeten. Voer de volgende stappen uit voor het meten van pH in zwembadwater:

  1. Neem met een pipet een watermonster.
  2. Doe het watermonster in de monsterbeker.
  3. Gebruik een pH-papier teststrip of een digitale pH meter om het water te meten.

Hoe vaker u zwemt hoe belangrijker het is om dit frequent te blijven checken. Na het meten van pH-waarde en dat aan te passen is het belangrijk het chloorgehalte te meten.

Is het mogelijk automatisch pH te regelen in een zwembad?

Het is mogelijk om automatisch pH te meten in een zwembad. Dit wordt gedaan door zogenoemde continue regelingen. Bij Nieuwkoop hebben we pH doseerpompen en pH regelaars die speciaal zijn ontwikkeld voor dit soort toepassingen. Door een pH-sensor als meetpunt in bijvoorbeeld het watersysteem van een zwembad te plaatsen wordt er automatisch gemeten. Er kan vervolgens ook een schakeling worden geactiveerd wanneer de pH een bepaalde waarde bereikt. Op deze manier creëert u een automatisch systeem.

Onze experts helpen graag bij het samenstellen van een automatisch systeem!

Waarom is het belangrijk om pH in zwembadwater te meten?

Het is belangrijk om de pH-waarde in een zwembad te meten, want een goede pH-waarde is essentieel bij het desinfecteren van het zwembad. Om het zwembad schoon te houden en de bacteriën te verwijderen maakt u gebruik van chloor. Chloor kan echter niet goed werken wanneer de pH-waarde incorrect is. 

Wanneer de pH-waarde dus niet goed is dan werkt het chloor niet en wordt het zwembad vanzelf verontreinigd. Om een schoon en veilig zwembad te creëren en behouden is het meten van de pH dus essentieel!