Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Wat is EC?

Wat is EC?

De EC-waarde is kortweg gezegd de geleidbaarheid van een oplossing. EC is een Engelstalige afkorting en staat voor Electrical Conductivity, Electrische geleidbaarheid in het Nederlands. 

De EC-waarde neemt toe naarmate er meer ionen (geladen deeltjes) in een oplossing opgenomen worden. Deze ionen bestaan onder andere uit verschillende soorten zouten en kunnen restanten zijn van bijvoorbeeld meststoffen (Kalium, Nitraat etc.) of andere overtollige elementen als keukenzout of Bicarbonaat.

In het kort vertelt de EC-waarde dus de totale concentratie van de opgeloste ionen (zouten) in een oplossing. 

EC-waardes worden gemeten in Millisiemens per centimeter oftewel in het kort mS/cm, maar ook de aanduiding Microsiemens per centimeter oftewel µS/cm wordt gebruikt. Het verschil zit hem in de verhouding want 1 mS/cm staat gelijk aan 1000 µS/cm, maar beide zijn gebruikelijke termen.

Wat voor u de ideale EC-waarde is ligt aan uw persoonlijke toepassing. Wij helpen u graag met het nauwkeurig en betrouwbaar meten en monitoren van de gewenste EC-waarde met een van onze meetinstrumenten. Bekijk ons assortiment EC meters hier.