Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Nieuws: Nieuwkoop kalibratievloeistoffen
EC en pH kalibratievloeistoffen

Nieuwkoop kalibratievloeistoffen

Iedereen die met een EC en/of pH meter werkt ontkomt er niet aan, kalibreren!

Waar kalibratie soms wellicht een beetje als een verplichting voelt is het broodnodig voor het goed onderhouden van uw meter, sensor of regeling. Door het uitvoeren van de kalibratie stelt u de meting af en garandeert u correcte meetresultaten.

Om te assisteren bij het kalibreren hebben wij het handige kalibratiestation ontwikkeld en hier instructievideo’s voor opgenomen. Dit maakt het kalibreren nog makkelijker!

Waarom kalibreren?
Dit klinkt misschien vreemd, maar naar verloop van tijd verloopt de EC/pH meting en dient deze gecorrigeerd te worden.

Wanneer bijvoorbeeld uw pH meter afwijkt of traag meet kan het zijn dat u instrument niet goed is gekalibreerd of dat de pH-sensor aan het einde van zijn levensduur is. Een niet goed gekalibreerde pH-meter geeft foutieve waardes en dit kan ernstige gevolgen hebben.

Door te kalibreren (met pH en/of EC kalibratievloeistoffen) stelt u het instrument en de sensor weer dusdanig op elkaar af dat er weer betrouwbare metingen kunnen worden uitgevoerd. De kalibratie is dus in wezen het controlemiddel voor de meting en erg belangrijk om te garanderen dat u de juiste waardes meet.

Daarom adviseren wij regelmatig te kalibreren met onze hoogwaardige professionele kalibratievloeistoffen om fouten te voorkomen.

Eigen fabriek, wij produceren zelf!
In onze fabriek in Aalsmeer produceren wij de Nieuwkoop kalibratievloeistoffen voor EC en pH. Voor pH standaard de waardes pH 4.01, pH 6.86 en pH 7.00, maar ook andere waardes kunnen wij op aanvraag voor u maken.

Voor EC kalibratievloeistof geldt dat wij standaard EC1.413 mS/cm (1431 µS/cm), EC4.00 mS/cm en EC5.00 mS/cm op voorraad hebben. Naast deze standaard waardes kunnen wij iedere EC waarde produceren, u noemt het, wij maken het met onze ECxx.xx (waarde op maat) kalibratievloeistof.

Ook KCl (pH bewaarvloeistof) en demiwater is bij ons verkrijgbaar.

Alle Nieuwkoop kalibratievloeistoffen zijn “Made in Holland” en verkrijgbaar in verschillende formaten flessen van 125, 250, 1000 of 5000 ml en wegwerpzakjes van 20 ml, verpakt per 20 stuks.

Hulp nodig?
Indien u vragen heeft dan helpen wij u graag bij het kalibreren. Wij hebben een eigen serviceafdeling die voor u klaar staat op 0297-325836 en service@nieuwkoopbv.nl.

Succes met kalibreren!